Belbin Talentenspel

  • €300 + €10 p.p.voor didactisch materiaal
  • 3 tot 15 spelers per groep, parallelle sessies zijn mogelijk
  • 3 uur

Verloop van het Belbin talentenspel

Het Belbin talentenspel is een interactief spel waarbij je elkaar op een speelse manier kennen. Je speelt in drie teams en het doel bestaat erin… het spel te winnen. Dit doe je door zoveel mogelijk kwartetten – met daarop positieve eigenschappen-  te verzamelen.

We maken hiervoor gebruik van een groot ‘ganzenbord’ dat we op de grond leggen, reuze-dobbelstenen en ludieke pionnen. De teams geven kaarten weg aan andere teams en motiveren waarom ze dit doen. Elk team probeert uiteraard ook kaarten te bemachtigen. Gaan ze onderhandelen, of pakken ze kaarten af? Wat ze ook kiezen, ze hebben niet alles zelf in de hand. Want onverwachts worden regels toegevoegd, die het spel een andere wending geven. Hoe zullen de teams reageren?

Wat is het resultaat?

Je beleeft een tof interactief spel, waar collega’s op een informele manier elkaar beter leren. Maar het verzamelen van kwartetten is slechts een manier om tot het echte doel van dit talentenspel te komen: enerzijds kom je als deelnemer meer te weten over je eigen positieve eigenschappen en kwaliteiten, waardoor je die ook bewuster inzet. Anderzijds wordt het geven van positieve feedback een vaardigheid.

In de nabespreking van het Belbin talentenspel verzamelen we per deelnemer de herkenbare eigenschappen en  kleur. Die bepaalde kleur sluit aan bij één van de Belbin teamrollen. Die geven dan weer meer inzicht in iedereen zijn/haar sterktes in het samenwerken als groep. We kijken hoe die bijdragen aan het team. Iedere speler ontvangt een persoonlijke helpkaart van de teamrol van zijn/haar kleur.

Voor wie?

Mensen die (sporadisch) samenwerken

Mogelijke uitbreidingen

- Drankje achteraf

- Middagmaal of barbecue

Indien gewenst, kan het Belbin talentspel aangevuld worden met  een competentietraining, master game innovatie, master game sales, master game 'clients', een oriëntatietocht of een wandeling in de streek van de Semois.