Over Pygmalion

Pygmalion helpt je groeien in competenties

Groeien door competenties

Pygmalion is een trainings- en opleidingscentrum dat zich als doel stelt mensen professioneel succes en geluk te laten ervaren. 

Als organisatie geloven we erin dat het in ieders belang is dat mensen met plezier gaan werken en hun werk goed uitvoeren. Zowel de persoon zelf, diens directe omgeving en in bredere zin ook de maatschappij is gebaat bij competitieve en gelukkige mensen op de arbeidsmarkt.

Om ervoor te zorgen dat mensen professioneel succes en geluk bereiken, maken we het tot onze missie om mensen te doen groeien. We doen dit door hen te versterken in hun competenties (kennis, vaardigheden en attitudes), individuele sterkte en daadkracht.

We zijn er voor verschillende doelgroepen: werknemers, werkgever en zelfstandigen

We versterken mensen hun competenties tijdens verschillende fases in de loopbaan:

  • Wanneer een of meerdere competenties aangescherpt dienen te worden (training) Wanneer persoonlijke bijsturing noodzakelijk is (coaching)
  • Wanneer er vragen zijn over de eigen loopbaan (loopbaanbegeleiding)
  • Als lid van een team dat samen een gemeenschappelijk doel nastreeft (teambuilding & teamrolmangement)
  • Op zoek naar een nieuwe uitdaging wanneer de vorige job tot ontslag leidde (outplacement)

Vanwaar komt de naam Pygmalion?

Pygmalion was koning van Cyprus in een Griekse mythe. Hij was heel erg ontgoocheld in de mens en hij vulde zijn dagen met het maken van standbeelden.

Een van de beelden die hij maakte van een vrouw noemde hij Galathea en hij werd verliefd op dat standbeeld. Elke dag praatte hij ertegen en raakte het beeld aan. Elk gesprek sloot hij af met: “mocht gij leven Galathea, met u zou ik gelukkig zijn, gij begrijpt mij Galathea!!” Op een dag raakte hij het beeld aan en dit keer voelde het niet koud en hard aan, maar warm en zacht. En de volgende dagen kwam het beeld geleidelijk aan tot leven; en de verklaring is dat Aphrodite, de godin van de liefde, zo’n medelijden had dat ze het beeld leven inblies.

MORAAL van het verhaal: verwacht het beste… en je zal het krijgen.

Ontstaan Pygmalion

Pygmallion is opgericht in 2008 door Paul Coopman, nog steeds zaakvoerder.

In 2006 richtte hij de eenmanszaak P4People op, met als missie het begeleiden van individuen en bedrijven in het vinden van een juiste evenwicht tussen uitstekende resultaten en mensen gelukkig laten zijn op hun werk.

 “Ik miste als jonge zelfstandige echter maar één facet, en waarschijnlijk het belangrijkste... de mogelijkheid om samen te werken met mensen en hen om te vormen tot één hecht team. Een team dat samenwerkt, én van elkaar leert. Vanaf 2008 lag de focus helemaal op 'het team', en werd Pygmalion opgericht. Graag steek ik samen met jou en jouw bedrijf de handen uit de mouwen en vorm ik jouw team om tot een succesverhaal.”

Ons team groeit elk jaar. Met 120 professionals hebben we samen een professionele en resultaatgerichte aanpak op maat voor elke klant.

Paul Coopman