Hartcoherentie

Stress, en dan vooral langdurige, chronische stress heeft een nefaste invloed op ons lichaam, zowel geestelijk als lichamelijk.
Hartcoherentie is een uiterst geschikte methode om op een afdoende manier het teveel aan stress te reduceren. Het is een methode met ongelooflijk snelle resultaten.
Ik pas ze zelf elke dag toe, en het is omdat ik voel hoezeer het mij helpt, dat ik er elke dag opnieuw bewust even tijd voor maak. Hartcoherentie maakt van mij ander mens. Ik ben dan ook zeer blij dat Louis heeft toegezegd om de training ook in Limburg/Vlaams-Brabant aan te bieden. 

Wat is hartcoherentie?

Hartcoherentie is een wetenschappelijke methode waarbij via een eenvoudige ademhalingstechniek het hartritme wordt beïnvloed zodat het hart en het brein met elkaar in balans worden gebracht. Dit is een tool om je stress te reduceren en je naar innerlijke rust te brengen. Bij regelmatige  beoefening van deze ademhaling zal de samenwerking tussen jouw hart en je brein zo verbeteren dat een weldadig effect heeft op je gezondheid: je bloeddrukregeling, je hormoonbalans, je zuurstofvoorziening zullen optimaal functioneren.

Hartcoherentie als effectief middel tegen stress

Ons hart klopt niet zo regelmatig als men soms denkt.  Stel dat je hart zestig slagen per minuut slaat, dan is er niet persé 1 seconde tussen elke hartslag, maar zullen er afwijkingen zitten tussen de verschillende slagen.  
Deze hartslagvariatie is volledig normaal. De hartslagvariatie kan groot of klein zijn, maar ook chaotisch of eerder regelmatig. De mate van regelmaat in de hartslagvariatie wordt hartcoherentie genoemd.  
Deze hartcoherentie, of een regelmatig variërend hartslagritme, is een belangrijke indicator voor ons fysieke en emotionele welzijn.