Belbin teamrol-management

Ontdek de negen teamrollen die allemaal bijdragen aan een beter teamresultaat

Deze kennismakingsdag biedt een introductie op Belbin’s Teamrol Management:  

  • Een kennismaking met het Teamrol model van Belbin
  • Een grondige analyse van je eigen voorkeursrollen
  • Dynamische oefeningen in het herkennen van de teamrollen van anderen

Hoe komt het dat veel teams zich wel een team noemen, maar nauwelijks écht samenwerken? Op welke manier kunnen we ergernissen rond ‘anders zijn’ overstijgen en elkaar echt begrijpen? Als je een beter inzicht hebt in de verschillende talenten van het team, kan je die bewust inzetten, op het goede moment en op de goede plek, en zo bijdragen aan de productiviteit van het hele team.

Het Belbinmodel benadrukt het belang van diversiteit aan karakters in het team. Het is net een sterkte om diverse rollen te hebben in een team en persoonlijkheden af te stemmen op taken. Het maakt duidelijk wat ieders beste rol en bijdrage aan een team kan zijn. Het model toont hoe, met hulp van deze inzichten, gewone mensen buitengewone resultaten boeken. 

Wat mag je verwachten?

Je maakt op een praktische manier kennis met het Teamrolmodel, analyseert je eigen rollen, en ervaart de inhoud én werking ervan op een actieve en dynamische manier. Deze kennismakingsdag is pgebouwd uit lezingen, diverse oefeningen en een intervisieronde over de vele praktische toepassingsmogelijkheden van het model. Bestemd voor iedereen die werkt in een team, leidinggeeft aan een team alsook iedereen die teams professioneel begeleidt, adviseert of coacht.

Investering

De kosten voor deelname bedragen € 245, exclusief btw. De persoonlijke Teamrol-analyse, het boek 'Belbin teamrolmanagement', een informatie-set en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Na inschrijving ontvang je:

  • Een uitnodiging (met link) om online de Interplace vragenlijsten (en 360° feedback) in te vullen. Je ontvangt ook een kleine toelichting over hoe je van elke deelnemer een teamrol-analyse voorbereidt. Het invullen van deze vragenlijsten duurt ongeveer een half uur. De ingevulde vragenlijsten zie ik graag enkele dagen vóór aanvang van de open dag tegemoet.
  • Een gedetailleerd programma, een deelnemerslijst en een routebeschrijving naar de locatie.

Ontdek ook onze kennismakingsdag rond het enneagram.

Voor deze dag is onder voorwaarden een tussenkomst van de KMO-portefeuille dienst opleiding mogelijk, https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/wat-is-de-kmo-portefeuille

Heb je nog een vraag over deze training?

Contacteer ons op het nr. + 32 473 80 98 95 of één van onze contactpunten.

Veelgestelde vragen