Kennismakingsdag Enneagram: een persoonlijkheids-typologie

  • Een grondige kennismaking met het Enneagram 
  • Een degelijke analyse van de negen basistypes
  • Onderhoudende oefeningen in het herkennen van het gedrag en de gewoonten van mensen

Het Enneagram is een eeuwenoud model. Het is een dynamische cirkel die negen persoonlijkheidstypes en hun onderlinge interacties beschrijft. Elk type heeft zijn eigen strategie die succes, maar ook beperkingen met zich meebrengt. Kortom, negen patronen van denken, voelen en handelen.

Het Enneagram is niet alleen waardevol voor persoonlijke ontwikkeling. Ook in organisaties bewijzen de inzichten hun waarde, met als resultaat dat er in een team meer openheid, ruimte en begrip ontstaat voor elkaar. De samenwerking verbetert doordat mensen met een glimlach leren kijken naar hun automatische gedragspatronen. Zich bewust zijn van de verschillende persoonlijkheden in een team kan veel ellende voorkomen, en betere resultaten voor het bedrijf bewerkstelligen.

Het model Enneagram benadrukt het herkenbare gedrag van mensen. Het biedt je een structuur om dat gedrag te plaatsen bij zijn basismotivatie. Zo weet je wat te verwachten in moeilijke situaties of wanneer het nu net allemaal heel erg meezit. Door meer inzicht te verwerven, en bewust te zijn van de Enneagram-types kan je de positieve eigenschappen van elk type toelaten, en vele nieuwe mogelijkheden en talenten ontdekken. 

Wat mag je verwachten?

Je maakt op een praktische manier kennis met het model, analyseert jouw eigen basistype, en ervaart de inhoud én werking ervan op een actieve en onderhoudende manier. Deze dag is opgebouwd uit lezingen, oefeningen en een intervisieronde over de vele praktische toepassingsmogelijkheden van het model.

Investering

De kosten voor deelname bedragen € 125, inclusief btw. Een lunch is bij de prijs inbegrepen.Na inschrijving ontvang je een zelftypering-test die je vooraf invult. Het invullen van deze test duurt ongeveer een half uurtje. De ingevulde test neemt u mee naar de open dag. We bezorgen je ook een gedetailleerd programma, een deelnemerslijst en een routebeschrijving naar de locatie.

De inspirators/trainers voor de kennismakingsdag: Gerda Van Den Dries, Marie-Amelie De Potte D'Indoye, Johan Desmet, Paul Coopman

Ontdek ook onze kennismakingsdag rond Belbin teamrolmanagement

Heb je nog een vraag over deze training?

Contacteer ons op het nr. + 32 473 80 98 95 of één van onze contactpunten.

Veelgestelde vragen