Teamcoaching

BELBIN TEAMROLMANAGEMENT

De mens is een complex wezen. Wanneer we op ons werk zijn, is dat niet anders. Hoe we ons daar gedragen, is een combinatie van drie soorten rollen:

  • Onze persoonlijke rol - > Wil je meer te weten komen over hoe jouw persoonlijke rol in elkaar zit? Dan kunnen we de training rond het enneagram warm aanbevelen.
  • Onze functierol -> Wil je jouw functierol versterken? Kijk dan zeker in ons uitgebreid aanbod business trainingen
  • Onze teamrol(len) 

"Een teamrol verwijst naar 'de kenmerkende manier waarop iemand zich gedraagt, zijn bijdrage levert en met anderen omgaat op het werk'. Welke teamrollen bij iemand passen en hoe zij zich uiten in de praktijk, wordt niet door de persoonlijkheid alléén bepaald, maar door een aantal factoren, zoals persoonlijkheid, intelligentie, overtuigingen, sociale context, ervaring en zelfinzicht."

Leren omgaan met verschillen

Er is in onze maatschappij veel aandacht voor de individuele capaciteiten en (on)mogelijkheden van mensen. Hoge cijfers halen op school, presteren op je werk. Maar… mensen zijn meer dan de som van hun individuele prestaties. Er is niemand die alle kennis en vaardigheden bezit, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je hoeft namelijk niet alles te kunnen als je in een team werkt.

Het is juist in relatie met anderen dat unieke talenten en capaciteiten naar boven komen die zeer waardevol zijn voor de sfeer, de werkwijze en de effectiviteit van de groep. Tegelijkertijd heeft iedereen ook acceptabele zwakheden.

Door echt samen te werken en elkaars verschillen te (leren) kennen en te benutten, kom je verder. Dat is waar het in Belbin teamrollen om gaat.

 

Teamcoaching of via didactische spelen

Wij bieden teamcoaching aan, maar we kunnen jullie medewerkers ook aan de hand van de didactische spelen Belbin talentenspel en Belbin teamopoly begeleiden richting betere samenwerking. 

Benieuwd naar de negen teamrollen? In onderstaand document vind je alvast meer info:  Belbinteamrollen_sitePygmalion.pdf

 

Contacteer ons voor meer info.