Belbin Talentenspel

Verloop van het Belbin talentenspel

Het Belbin talentenspel is een interactief spel waarbij je elkaar op een speelse manier leert kennen. Je speelt in drie teams en het doel bestaat erin… het spel te winnen. Dit doe je door zoveel mogelijk kwartetten - met daarop positieve eigenschappen - te verzamelen.

We maken hiervoor gebruik van een groot ‘ganzenbord’ dat we op de grond leggen, reuze-dobbelstenen en ludieke pionnen. De teams geven kaarten weg aan andere teams en motiveren waarom ze dit doen. Elk team probeert uiteraard ook kaarten te bemachtigen. Gaan ze onderhandelen of pakken ze kaarten af? Wat ze ook kiezen, ze hebben niet alles zelf in de hand. Onverwachts worden regels toegevoegd, die het spel een andere wending geven. Hoe zullen de teams reageren?

Wat is het resultaat?

Je beleeft een tof interactief spel, waar collega’s elkaar op een informele manier beter leren kennen. Maar het verzamelen van kwartetten is slechts één manier om tot het echte doel van dit talentenspel te komen. Eenerzijds kom je als deelnemer meer te weten over je eigen positieve eigenschappen en kwaliteiten, waardoor je die ook bewuster inzet. Anderzijds wordt het geven van positieve feedback een vaardigheid.

In de nabespreking van het Belbin talentenspel verzamelen we per persoon de herkenbare eigenschap-kleur. Die bepaalde kleur sluit aan bij één van de Belbin teamrollen. Deze Belbin teamrollen geven dan weer meer inzicht in de sterktes van de groep. We kijken hoe die bijdragen aan het team. Iedere speler ontvangt een persoonlijke helpkaart van de teamrol van zijn/haar kleur.

Voor wie?

Mensen die (sporadisch) samenwerken. 

Wil je meer lezen over hoe het teamrolmodel van Belbin werkt? Klik hier voor meer info.


Mogelijke uitbreidingen

  • Drankje achteraf
  • Middagmaal of barbecue

Indien gewenst, kan het Belbin talentspel aangevuld worden met  een competentietrainingMastergame 'innovatie'Mastergame 'sales', Mastergame 'clients' of een wandeling in de streek van de Semois.

 

Contacteer ons voor meer info